donderdag 21 februari 2008

Vloek van het Oerwoud aka The Relic

Meestal lees ik horror, fantasy, of science fiction, maar onlangs heb ik mij laten verleiden om eens een thriller te lezen. Niet het originele werk, maar de Nederlandse vertaling.

De Vloek van het Oerwoud, originele titel : The Relic. ISBN 9024525500 - Door Preston & Child.

Alhoewel dit boek gecatalogeerd wordt als thriller, leunt het sterk aan bij de horror. Onlangs was de verfilming nog te zien op tv. En ook hier geldt het cliché : het boek is veel beter dan de film.

Het verhaal begint bij een mislukte expeditie naar Amazonië. Enkele kisten worden gerecupereerd, maar iedereen die bij de expeditie betrokken was komt om het leven, of is vermist.

Enkele jaren later staat er in het Museum of Natural History te New-York een grote en belangrijke tentoonstelling gepland omtrent bijgeloof. Maar tijdens de voorbereiding van de tentoonstelling vinden er enkele gruwelijke moorden plaats. Margo Green, een medewerkster aan het museum ontdekt een verband tussen de mislukte expeditie, en de recente moorden.

Het verhaal zelf is goed opgebouwd, de personages zijn goed uitgewerkt, het leest heel vlot, en de spanning wordt door gans het boek op een hoog peil gehouden. Alles wordt in detail beschreven, en het lijkt er dan ook op dat het schrijversduo goed voorbereidt aan dit boek begon. Zeker en vast een aanrader!

0 reacties: