maandag 11 februari 2008

Oilsjt carnaval

Zondag 3 februari was het weer zover, en waren we allen paraat voor de 80e stoet. Het was fris, maar het zonnetje scheen, dus trokken we omstreeks 13 uur goedgemutst richting Pierre Corneliskaai om de stoet te gaan bekijken. Wederom waren ongeveer 70 carnavalgroepen paraat om hun beste beentje voor te zetten.
Het was een mooie stoet, en het niveau lag wederom heel hoog, maar om met iets unieks te komen wordt moeilijk. Sommige groepen hadden echt wel hun best gedaan, en zorgden voor een spontane lach en ambiance bij het publiek. Zo moet het zijn. Ook de losse groepen waren wederom massaal van de partij, om de spot te drijven met de recentste gebeurtenissen.

Maandag zijn we dan met de kids naar de winterfoor getrokken, waar ze zich in de mini-autoscooter al goed lieten gaan. Daarna zijn ze nog in de 'Crazy Mouse'-baan geweest, samen met de mama, en hebben we nog enkele lunaparken bezocht, met wisselend succes. Thorben heeft dan maar voor een prijs gegooid in het basketkraam, terwijl Tara liever aan de touwtjes ging trekken. Na de foor hebben we onszelf dan nog getrakteerd op frietjes of smoutebollen.

's Avonds was het dan onze beurt om nog eens ons beste beentje voor te zetten. In ons 'Joker' kostuum vertrokken we, uiteraard samen met Erik, en met enige vertraging naar de Saloen in het Ridderstraatje. Daar stond Jo ons al op te wachten, en later werden we snel vervoegd door Sven en Marijke. Enkele pinten later kwamen Guy en Pascale ook nog aansluiten, en kort daarop ook nog Guy en Nele. Typisch oilsjters ging het dan van kafeeken in, kafeeken oit. Ook De Klok, 't Half Maantje, de Negasonic, nog één of andere café op het Vredeplein, en daarna wederom de Saloen.
Wat mij wel opviel was dat er weinig ambiance was op de Grote Markt, maar aan d'Aa Keirk kon je op de koppen lopen.
Een goed stuk in de nacht, en ettelijke pintjes later zijn we dan voldaan huiswaarts getrokken.

0 reacties: