donderdag 8 mei 2008

De Vlaamse superlatieven

Vandaag met stip in het nieuws : Sterchele (profvoetballer bij Club Brugge) rijdt zichzelf te pletter met zijn Porsche tegen overdreven snelheid. Reactie alom ... iedereen verontwaardigd. Half België in de rouw. Dit kan toch niet waar zijn? Op de site van het laatste nieuws lokte dit item al meer dan 500 reacties uit.
Een berichtje verderop krijgt nagenoeg geen aandacht : In Labutta (Myanmar) alleen al 80.000 doden ten gevolge van de cycloon Nargis, wat het totaal op 100.000 brengt. Geen enkele reactie. Niets ... helemaal niets ...

100.000 doden? Maar de gemiddelde Vlaming ligt daar blijkbaar niet echt van wakker. Maar wel als er een profvoetballer het leven laat. Oh wee, dat is nog eens een ramp!

Het is duidelijk dat in dit arm België voetbal veel te hoog in het vaandel wordt gedragen. Man man, wat haat ik voetbal ...

1 reacties:

Erik zei

Och, die 100.000 doden zijn ook slechts een oprisping, nog niet eens een verdubbeling van het gemiddelde dagelijkse aantal doden.
Elke dag sterven gemiddeld 147.000 mensen, maar slechts zéér weinigen vinden het zinnig om daar iets aan te proberen doen.

En als de overledenen niet voor entertainment zorgden op televisie of in roddelbladen (door Jan Modaal ook wel "kranten" genoemd), dan zijn ze het vermelden nauwelijks waard, laat staan dat iemand er aandacht aan besteedt.

Ik telde drie Club Brugge truitjes op kantoor vandaag, in één geval gepaard gaande met een polsbandje in blauw en zwart, bij wijze van rouwbandje. "You'll never walk alone", nee, en "you'll never walk again" want hij is dood en binnenkort begraven (dan wel gecremeerd). Over en uit.

Erik
www.erikbourgeois.com