maandag 5 mei 2008

Biken to the limit

Het goede weer dit weekend was de aanleiding naar nog eens een deftige tocht op de fiets. Allee, deftig toch naar mijn normen.

Vorige week hebben we de Leirekensroute op en afgereden, en deze week hebben we de dijken van de Dender en Schelde onveilig gemaakt.

Van bij ons thuis vertrokken, en zo naar de Wiezebrug, waar we de Dender overstaken, en richting Dendermonde reden. Zo reden we via Gijzegem en Mespelare, langs het sas van Denderbelle, en verder langs Oudegem naar de brug tussen Appels en Dendermonde. Daar opnieuw de Dender over, en zo langs de Sint-Onolfsdijk verder tot waar de Dender uitmondt in de Schelde. Stroomafwaarts de dijk volgend tot aan de volgende brug, waar we de Schelde oversteken, en zo langs de dijk, een stukje Zeelsebaan, opnieuw de Scheldedijk opreden, maar deze keer stroomopwaarts. Dit deel brengt ons dan via de grens van Zele tot in Schoonaarde, waar we de brug links laten liggen, en verder koers zetten langs Wichelen, om tenslotte in Uitbergen opnieuw de Schelde oversteken. Daarna draaien we terug naar Wichelen en Schoonaarde, om zo langs de weg opnieuw koers te zetten naar Gijzegem. Daar rest ons nog de Wiezebrug, welke niet zonder veel moeite beklommen wordt. Na een kleine 45 kilometer, en iets minder dan 2 uur, was ik terug thuis.

Goed doorgereden langs een mooi landschap. Deze week nog eens het veld in om de conditie daar eens te testen.

0 reacties: