maandag 31 maart 2008

Dodelijk Tij

Ondertussen zit ik al aan het vierde boek van Preston & Child.

Dodelijk Tij, originele titel : Riptide. ISBN 9024509114 door Preston & Child.

Dit boek is gewoon subliem. Het grijpt je vanaf het begin bij de keel, en laat je niet meer los. Ik heb dan ook met volle teugen genoten, en kan het zeker aan iedereen aanraden.

Korte inhoud:
Al generaties lang proberen schatgravers het raadsel te ontsluieren van de Put, een labyrint van met water gevulde schachten en tunnels in het binnenste van een klein eiland voor de kust van Maine. In deze Put zou een piratenschat verborgen liggen, maar bijna iedereen die zich ooit in de Put heeft gewaagd, van beroepsschatgraver tot onschuldige visser of nieuwsgierige toerist, vindt om onverklaarbare redenen de dood.

Maar nu is er een opzienbarende ontdekking gedaan: de Put is uitgedacht door een beroemde zeventiende-eeuwse architect, die zijn ontwerp in geheimschrift heeft opgetekend. Zal de ontcijfering van zijn code een einde maken aan de vloek die op de Put rust... of niet?

Nog nooit is naar dit eiland een expeditie georganiseerd waarbij zoveel hi-techapparatuur wordt ingezet. De schatgravers hebben hun gegronde reden - twee miljard dollar aan goud - om de strijd met de Put aan te gaan, en iedereen heeft zo zijn eigen motieven om zich bij hen aan te sluiten...

0 reacties: