dinsdag 18 maart 2008

De Onderwereld

Mijn derde boek van de schrijvers Douglas Preston & Lincoln Child is al enige tijd uitgelezen. Ziehier mijn korte verslag.

De Onderwereld, Originele titel : Reliquary, ISBN 9789024558025 door Preston & Child.

Het is opnieuw een thriller, en borduurt verder op hun eerste boek, De vloek van het oerwoud. Vele personages uit dat boek komen hier dan ook opnieuw aan bod. Het leest heel prettig, is goed opgebouwd, en is uitermate spannend. Wederom een aanrader.

Korte samenvatting:
Als de politie in de Hudson gaat duiken naar een pakje drugs, vinden ze niet enkel de drugs, maar ook twee skeletten. Eén ervan wordt kort daarop geïdentificeerd als de knappe jonge dochter van een invloedrijke vrouw. Het tweede skelet kan echter niet onmiddellijk geïdentificeerd worden. Ook blijken er recent veel daklozen vermoord te zijn, en dat zou wel eens kunnen verband houden met de opgeviste skeletten.
Inspecteur Vincent D'Agosta, ook present tijdens de museummoorden start een onderzoek. Hij krijgt hiebij ook hulp van FBI-agent Pendergast, Margo Green en Dr. Frock die we eveneens kennen uit het eerste boek.
Hun onderzoek voert hen naar de kilometerslange tunnels onder New York. Die tunnels zijn niet alleen het domein van verschoppelingen van de Amerikaanse maatschappij, maar leggen ook nog andere geheimen bloot.

1 reacties:

karine zei

allez , je hebt nu eindelijk de smaak te pakken hoop ik . ze hebben er nog veel goei !! lezen maar ;-)

groetjes Karine