donderdag 28 augustus 2008

IJsgrens

En in het verlof heb ik ook nog wat gelezen, namelijk het volgende boek in de reeks van Preston en Child.

IJsgrens, originele titel : The Ice Limit, ISBN 90-245-3896-3 door Preston & Child.

Persoonlijk vond ik dit één van hun mindere boeken, al had het nochtans een goede basis. Het einde was een beetje minder, zeker aangezien de schrijvers op iets aansturen, wat dan op het einde letterlijk in het water valt. Het is ook meer een thriller, waar de andere boeken toch ook wel een tikkeltje aanleunden bij de horror.

Korte inhoud :
Op een eiland voor de zuidkust van Chili wordt een ongelooflijke ontdekking gedaan: de grootste meteoriet die ooit gevonden is.
In New York besluit miljardair Palmer Lloyd dat de steen het middelpunt van zijn nieuwe museum moet worden. Hij is bereid elke prijs te betalen, in dollars en in levens.
Met een supermodern vrachtschip vermomd als een roestige tanker vaart de door Lloyd samengestelde groep in het geheim naar het zuiden om de meteoriet uit Chili te stelen.
De leiders van de expeditie zijn een onverstoorbare ingenieur en een wereldberoemde meteorietenjager wiens carrière is gebroken door een controversiële theorie.
In de ijzige hel aan de rand van de poolcirkel worden de avonturiers geconfronteerd met een angstwekkend raadsel rond de oorsprong - en de aard - van de meteoriet. Een raadsel dat zij moeten oplossen als ze het er levend willen afbrengen...

0 reacties: