maandag 13 oktober 2008

De Gruwelkamer

Tussen al de films door lees ik ook af en toe nog eens een boek. Aangezien ik nog enkele boeken van het schrijversduo Preston & Child te gaan heb, was ook dit boek van hun hand.

De Gruwelkamer. Originele titel : The Cabinet of Curiousities, ISBN 9024544041 door Preston & Child.

Opnieuw één van de betere boeken van Preston & Child, waarbij wederom enkele bekenden ten tonele gebracht worden. Het personage van Pendergast wordt ook hier prachtig weergegeven, en eveneens verder uitgediept. Ook de andere personages die we al eens eerder tegenkwamen zullen hopelijk opnieuw hun opwachting maken in één van de volgende boeken. Ik heb in elk geval enorm genoten van dit boek, en het is op een zodanige manier geschreven, dat het een lust om lezen is.

Kleine samenvatting : In Manhattan wordt een gruwelijke ontdekking gedaan: een ondergronds knekelhuis met de botten van tientallen slachtoffers.

De moorden blijken rond 1880 gepleegd te zijn door een persoon. Deze seriemoordenaar had een obsessie met het verlengen van zijn eigen levensduur.

Als na een krantenartikel over de oude moorden vrijwel identieke nieuwe moorden worden gepleegd, breekt er paniek uit in New York. FBI-agent Pendergast, journalist Bill Smithback en archeologe Nora Kelly proberen de identiteit van de moordenaar te achterhalen... voordat ze de volgende slachtoffers worden.

0 reacties: