dinsdag 22 april 2008

Tripping the Rift

Onlangs een nieuwe serie ontdekt die zeker de moeite waard is om eens te bekijken. Eerst en vooral, het is geen gewone serie zoals we gewend zijn. Dus verwacht geen Lost, Prison Break, 24, ... Wat is het dan wel?
Wel, het is Tripping the Rift!
In vele opzichten doet het me op enkele fronten denken aan Douglas Adams en de Hitchhikers Guide to the Galaxy, Spaceballs (van en met Mel Brooks), of zelfs de humor van Terry Pratchet, maar het is anders ... Hoe anders?

Wel, hieronder snel even opsommen wat je mag verwachten.

  • Het een tekenfilmserie
  • Het is hilarisch
  • Het is uitsluitend voor volwassenen
  • Het is sciencefiction pur sang
  • Het steekt de draak met alle zichzelf respecterende sciencefiction films, series, boeken, en ... ook vele films, series en boeken ... die absoluut niet met sciencefiction te maken hebben.
Ondertussen zitten ze al aan seizoen 3, en is er ook al een film verschenen, dus zeker geen gebrek aan materiaal. Ik heb echter nog maar enkele afleveringen gezien van het eerste seizoen, maar ik ben in elk geval verkocht.

De serie vertelt het verhaal van een bonte mix van aliens, cyborgs, robots en ai computers die aan boord van een ruimteschip de gekste avonturen beleven.
Aan het hoofd van dit zootje ongeregeld staat Chode McBlob, een paarse, drie-ogige alien die dienst doet als kapitein van de Jupiter-42 (het ruimteschip).
Verder is er nog six of nine, een cyborg die oorspronkelijk ontworpen was als sex-slaaf, maar door een upgrade nu dienst doet als de science-officer, maar die nog niets van haar originele programma's verleerd is.
Stuurman, of moet ik zeggen stuurvrouw van dit vaartuig is niemand minder dan T'nuk Layor (of Royal (C)Kunt achterstevoren), een lelijke viervoetige alien met drie borsten en een karakter van een kakkerlak.
Dan is er nog Whip (een soort chameleon), Gus (een homosexuele diepgelovige robot die doet denken aan C3PO) en Spaceship Bob (de AI van het ruimteschip die voortdurend lijdt aan panische aanvallen).

Hun grootste vijand is Darph Bobo, gebaseerd op Darth Vader, en is een (bloeddorstige) Clown die het de crew van Jupiter42 regelmatig moeilijk maakt.

Check in elk geval de site eens, maar bekijk zeker en vast eens enkele afleveringen, want ze zijn de moeite waard. Southpark en de Simpsons zijn bij deze verleden tijd, want hier is Tripping the Rift!

0 reacties: