woensdag 23 april 2008

Dodendans

En mijn volgende boek is ook uitgelezen. Het is een politiethriller, van dezelfde schrijver als The Bone Collector (vertaald als Tot op het bot). Ziehier mijn verslagje.

Dodendans, originele titel : The Coffin Dancer, ISBN 9026981422 door Jeffery Deaver.

Het boek begint nogal chaotisch, en eindigt spijtig genoeg ook zo. Na een 50-tal bladzijden krijg je de indruk dat er wel degelijk een goede structuur inzit, maar het einde is volgens mij chaotisch, onrealistisch en veel te ver gezocht. Een gemiste kans.

Korte samenvatting : Lincoln Rhyme, de door een ongeluk volledig verlamde rechercheur en zijn rechterhand, Amelia Sachs, worden door de New Yorkse politie gevraagd te helpen bij het opsporen van een buitengewoon sluwe en gewetenloze seriemoordenaar. Slechts één van zijn slachtoffers heeft lang genoeg geleefd om de politie een aanwijzing te geven.
De moordenaar heeft een griezelige tatoeage op zijn arm: de dood dansend met een vrouw voor een doodskist. De tatoeage doet bij Rhyme de herinnering aan een eerdere ontmoeting met de moordenaar herleven en met een bitter gevoel voor wraak bijt hij zich vast in de zaak. Dan komen Rhyme en Sachs erachter dat de moordenaar is ingehuurd om drie getuigen om te brengen voordat zij hun belastende verklaring kunnen afleggen tegenover een grand jury. En ze hebben maar 48 uur voordat de rechtszaak begint...

0 reacties: