dinsdag 16 december 2008

Home Cinema Project - de Receiver

Ik loop al enkele weken rond met plannen om thuis een home cinema op te bouwen. Uiteraard tot grote ergernis van mijn wederhelft, die denkt dat ik in mijn midlifecrisis kom. Misschien is dat wel waar, maar what the fuck. Ik wil een home cinema, en daarmee basta! :)

Uiteraard vergt dit project heel wat opzoekwerk en een redelijk ruim budget. Dat eerste is geen probleem, en aan het tweede zal ik moeten werken.

Het belangrijkste element bij een home cinema is uiteraard de receiver. Dit is het zenuwcentum van de hele setup.

Na veel wikken en wegen, revieuws lezen, en info vragen op gespecialiseerde fora is mijn oog gevallen op het volgende model : de Onkyo TX-SR706. Onkyo hoor ik je zeggen? Ja, inderdaad. Vele mensen hebben nog nooit van dit merk gehoord. Ondanks dat is Onkyo één van de beste merken in dit segment die eveneens ook nog betaalbaar zijn. Nu ja, wat je betaalbaar noemt uiteraard. Maar al bij al valt het wel mee. En als je persé wil weten wat dit beestje kost, mag je dit zelf opzoeken. :)
Maar waarom dit model? Wel, het staat aardig geprijsd voor zijn specificaties, en ligt in het hoger segment van de mid-range modellen. Daarenboven biedt het ook al heel wat specificaties aan die je bij sommige andere merken pas aantreft in hun top-range modellen. Denk daarbij maar aan de THX Select 2 Plus referentie met THX Loudness Plus. Maar het belangrijkste is de kwaliteit van het geluid, en de aansluitingen. De specificaties kan je hier nalezen voor wie dat wil. Heeft deze receiver dan ook nog nadelen? Wel, misschien wel, maar het allergrootste nadeel voor mij persoonlijk is dat er maar 1 HDMI uitgaan is, maar dat kan opgevangen worden door eventueel een splitter te installeren (al zijn die ook niet goedkoop), of de 2e aansluiting via component te realiseren.

Dus bij deze weet je al waar al mijn spaarcentjes de komende maanden (en jaren) zullen naartoe gaan.

Home Cinema, here I come ! :)

0 reacties: